My Online Friends. TQ for following me =)

Wednesday, November 9, 2011

Entry Suka Suki

Dah lama sangat tak berblog. Aktiviti blog-walking pun dah jarang buat sekarang ni.. Dok sibuk kerja & bagi free consultation (chewahhhh) kat ibu-ibu di Kumpulan Ibu Menyusu (Group facebook). Kadang-kadang malas jugak nak jawab soalan-soalan yang sama berulang kali, tapi bila tak ada orang yang jawab, rasa kesian pulak kat ibu yang bertanya tu.. Tak pelah..harap2 penglibatan su kat situ ada jugak memberi manfaat kepada orang lain & diri su sendiri.


Baru-baru ni su ada kongsikan satu kenyataan di facebook su. Bunyinya begini : 


Ada orang yang tahu, tapi berdiam diri kerana tidak mahu dikata menongkah arus. Ada pula yang lebih berani, yang lebih bertanggungjawab, sanggup mengambil risiko semata-mata untuk memberi tahu. Mungkin ada yang akan membenci, mungkin ada yang akan terasa hati, tapi bukankah kebenaran itu perlu dinyatakan?~~itulah beza orang yang mencari ilmu hanya utk diri sendiri dengan orang yang mencari ilmu untuk kepentingan sejagat~~.


Mungkin ada yang tak faham motif su. Sebenarnya, su tujukan kata-kata tu kepada semua yang terlibat dalam penyusuan susu ibu. Tak kiralah sebagai ibu, atau peer councelor, mahupun kaunselor laktasi. Ini adalah lanjutan daripada entry oleh Dr. Nadrah Arifin di facebook beliau berkenaan keperluan supplemen kepada ibu menyusu. Kenyataan Dr. Nadrah ni pun dah banyak dikongsikan di blog2 mahupun forum2. Sesiapa yang nak membaca, boleh tengok di link di bawah ini. Bacalah, sangat bermanfaat untuk kita semua.



Semoga Allah membuka hati kita semua untuk menerima kebenaran & untuk menyebarkan kebenaran seperti yang dilakukan oleh Dr. Nadrah Ariffin.

No comments:

Related Posts with Thumbnails