My Online Friends. TQ for following me =)

Friday, October 14, 2011

Dagang Susu Ibu di Internet??



Siapa yang mengucap panjang bila baca ayat yang sedikit tu? Haruslah memang ramai kan? Kalau tengok komen pembaca kat gambar yang diambil daripda facebook berita harian, macam2 komen ada..Ada yang kata dunia akhir zaman, manusia sanggup buat apa saja demi duit. Hmmm...


Untuk makluman semua, laman facebook Human Milk for Human Baby - Malaysia  tidak menjual susu ibu. Su ambil kenyataan di laman ini 

HM4HB - Malaysia is saddened to learn about an article written about us today in Berita Harian which was not researched thoroughly. 

HM4HB TIDAK MEMPERDAGANGKAN SUSU IBU.

Itu adalah bercanggah sama sekali dengan prinsip kami dan Hukum Penyusuan Islam. Ibu-ibu di sini mempunyai susu badan berlebihan maka daripada melihat susu berharga itu dibuang, kami berusaha mencari anak susuan. Kami sangat kesal dengan penerbitan artikel ini."

Wartawan yang menulis artikel ini terang-terangan merujuk kepada laman HM4HB, tapi mereka langsung tidak mengambil inisiatif untuk menebual admin page tersebut. Yang lebih memalukan, jelas menampakkan keMALASAN wartawan tersebut bilamana terma EBM diertikan sebagai EXTRA BREAST MILK!!! sedangkan ia adalah singkatan untuk EXPRESSED Breast Milk (susu ibu yang telah diperah). Sangat sengal ok, wartawan ni!!!

Su memang marah, sebab su pun seorang ibu susuan. Su marah, sebab artikel ini boleh menimbulkan kekeliruan kepada masyarakat kita. Su harap, sesiapa yang ingin tahu lebih lanjut, silalah pergi kt laman facebook tersebut & teliti dahulu segala maklumat di situ sebelum anda membuat kesimpulan.

BERITA HARIAN, ANDA PATUT MERASA MALU DI ATAS KEJADIAN INI & MEMOHON MAAF ATAS KESILAPAN YANG DIBUAT!!


No comments:

Related Posts with Thumbnails