My Online Friends. TQ for following me =)

Tuesday, August 2, 2011

Setelah 2 minggu DPA berakhir

Sapu sikit sawang-sawang yang dah mula mengotorkan rumah saya ini...hihiiii
Dah 2 minggu habis kursus DPA, tapi sekarang baru ada kesempatan (& mood) untuk menaip. (Baik amik kesempatan ni before start diberi tugasan kan..hihiii)

Status penyusuan setakat ini: masih lagi mengepam & menyusu seperti biasa, namun masih dalam proses untuk mengumpul stok semula untuk kembali menyusu sepenuhnya. Setakat hari ini, su masih memerlukan bantuan daripada Dutch Lady 123 Aulia'. Hari ini mula kehidupan di pejabat seperti biasa, harap2nya dengan kembalinya su kepada jadual pejabat yang biasa, maka jadual mengepam juga dapat kembali seperti dahulu. Aminnn...

Status pekerjaan: balik daripada DPA, su dah diberi penempatan (posting) baru. Dah tak jadi warga Kementerian Kewangan lagi. Terkilan jugak, sebab sebelum ke DPA hari tu su & kawan-kawan pembimbing susu ibu (PC) di MOF dah pun memulakan langkah untuk mewujudkan Kumpulan Sokongan ibu-ibu Menyusu di MOF. Harap-harap kawan-kawan di sana akan meneruskan usaha tersebut. kalau tak pun secara rasmi, secara tak rasmi pun boleh. Sayang sangat, sebab komuniti ibu menyusu di ofis lama su memang dah semakin bertambah. Oh, lupa pulak.sekarang su dah jadi warga JPM. Agensi mana??? hehe..biarlah rahsia.. Tapi masih lagi di Putrajaya.

Ok, nampaknya su dah dapat tugasan pertama di sini..hehe..insyaAllah, su akan meneruskan penulisan di blog ini bila ada masa terluang lain kali.. (selalu rasa malas, tapi setiap kali ada orang bagitahu dia dapat manfaat daripada blog su, setiap kali itu semangat tu datang semula..insyaAllah..)

Oh, Selamat menyambut Ramadhan. Sama-sama kita merebut segala ganjarannya ya.. ^_^

No comments:

Related Posts with Thumbnails