My Online Friends. TQ for following me =)

Saturday, January 15, 2011

Persediaan Untuk Ke Wataniah

Hari ni kami semua (yang lulus pemeriksaan kesihatan untuk masuk askar) dah dapat no.tentera masing-masing. Nombor su ialah 6216951. So apa feeling nak jadi askar ni?heheh..mixed feeling..semangat, tapi takut jugak mengenangkan latihannya nanti. Tapi apa pun su cuba untuk tidak terlalu memikirkan tentang tu. Yang penting, lepas habis wataniah 2 minggu, kami semua akan bercuti seminggu.HOORAYYYY!!

So apa persediaan su?setakat ni xde apa pun sebenarnya.hihi..yag penting, deep freezer su dah siap diangkat ke Kem Sungai Miang, Pahang oleh lori askar petang tadi. Brutal x? hehe...

actually kami ada 6 orang pumping mothers kat dalam batch DPA kali ni. So kami minta disediakan freezer, tp since kem ni masih baru, diorang tak dapat nak provide. So su mintak untuk bawak sendiri DF su. (alhamdulilah, ada juga hikmahnya stok susu su dah makin sikit.kalau masih byk mcm dulu, tak mungkinlah su blh bwk DF tu ke kem tu..).. Alhamdulillah, dibenarkan. Then request pulak supaya DF tu diangkut oleh lori askar sbb su xde transport yang sesuai. Alhamdulillah, sekali lagi dapat kebenaran tu.. Tak sangka kan, pihak askar sendiri pun very tolerate dalam hal ni.. Tengok, kita WAJIB berusaha. Samada dapat atau tidak, itu lain cerita. Yang penting kita dah jalankan usaha kita.

Siapa sangka, pihak UDPA & Askar sendiri boleh tolerate dengan keperluan kami, ibu-ibu menyusu. Alhamdulillah.. semoga kami masih dapat mengepam untuk anak2 tersayang sepanjang 2 minggu di sana kelak!

1 comment:

yusleeza said...

alhamdulillah sue...kak yus suka sangat baca update sue ni.... memang la teramat betul sekali...sebelum berserah dan bertawakal kena la berusaha sehabis baik dulu...lepas tu kita berserah padaNYA...moga2 perjalanan sue menjalani latihan ni dipermudahkan ...caiyok my dear...

Related Posts with Thumbnails