My Online Friends. TQ for following me =)

Friday, December 17, 2010

DPA-2nd report (Minggu Modul Pengurusan Pejabat)

Assalamualaikum, salam sejahtera & salam 1 Malaysia.(heheh..terikut2 plak dgn emcee tadi)

Minggu ni masuklah minggu ke-4 su berDPA. Modul minggu ni secara keseluruhannya menyentuh mengenai penulisan surat, memo, kertas cadangan, minit bebas, penyediaan kajian kes, pengurusan pelanggan dan pengurusan fail & rekod. Kelas memang macam biasa, jadi port unntuk melelapkan mata. hehe...sedaya upaya cuba untuk buka mata, tapi ada waktunya tersungkur juga.

Tapi modul ni bagus sebenarnya.. Banyak benda baru yang su pelajari..Dapat pulak melawat ke Jabatan Arkib Negara, memang pengalaman yang menarik..Su dapat tengok macam mana diorang membaik pulih dokumen-dokumen lama dan juga menyimpan rekod2 kerajaan. Bila dah ada kelas, of kos lah ada assignment yang nak kena buat, kerja kumpulan yang perlu dibentangkan..pendek kata life sekarang sebijik macam zaman kat U dulu, tapi lebih pack lagi. Siang kelas, petang sukan/kelas al-quran, malam pulak aktiviti kerohanian. Sukan bukan sikit-skit ye kawan2..senaman yang mencabar..PT10, pumping, sit up 5 cara, scorpion, pijak langit, squat jump, dan banyak lagi..adehhh..kalaulah su boleh uploadkan video kami buat senaman ni, agaknya ada yang kensel plan nak jadi PTD..heheh..

So, kalau ada kalangan pembaca ni yang dok cai info tentang PTD / DPA, inilah rutin harian sepanjang 7bulan berDPA. =)

1 comment:

mash said...

su, baru minggu ketiga laaa.... dh lost count ke? hehehe...

Related Posts with Thumbnails