My Online Friends. TQ for following me =)

Thursday, December 9, 2010

DPA 2/2010 - 1st report

Buat kawan-kawan yang masih belum tahu, su sekarang sedang berkursus selama 33 minggu di INTAN, Bukit Kiara. Kursus Diploma Pengurusan Awam, yang merupakan kursus wajib untuk pengesahan dalam jawatan su. Kursus ni is a full time kursus, which means su tingal di INTAN dan hanya boleh balik pada hujung minggu yang dibenarkan sahaja. Sekarang dah masuk minggu ke-2, dan kami masih belum dibenarkan balik (insyaAllah weekend ni kot)

Actually su tegah mengepam ni..hehe..sambil buat entry..dah lama sangat tak update blog ni.. InsyaAllah lepas ni su akan kongsikan pengalaman su meneruskan bf, walaupun terpaksa meninggalkan anak.

Last week minggu yang penuh dengan aktiviti fizikal. Kami dibawa ke Bukit Cerakah, dan tidur di dalam khemah yang dipasang sendiri. Nasib baik senang je memasangnya! hehe..
Sepanjang 3 hari 2 malam kat sana, su & kawan2 pumping mothers yang lain terpaksa pump & dump susu yang diperah. Memang sayang & sedih..tapi kami terpaksa sebab persekitaran yang tak bersih & juga ketiadaan fasiliti. Maklumlah, duduk dalam hutan. Pumping schedule pun tak menentu. Akibatnya, susu su mmg obviously dah berkurang sekarang ni. Jadi terpaksalah su mencuri masa untuk mengepam setiap 3 - 4 jam. Rasanya semua peserta & urusetua dah tau kot yang su ni pumping mother. Heret je cooler bag tu pegi mana-mana pun.hehe..

Thanks to encik husband yang sanggup bersusah payah datang ke Intan ni setiap 2/3 hari sekali, semata-mata untuk memastikan aulia' masih terus mahu direct breastfeed dengan su & untuk mengambil stok. Tadi sia datang, su dapat bagi 20 ketul x 4oz susu, hasil perahan dari hari ahad malam sampailah petang tadi.. Alhamdulillah..moga apa yang Allah kurniakan pada su mencukupi untuk menampung keperluan aulia'.

Orait..su nak tidur. Esok 6.30 pagi dah kene berkumpul untuk acara senaman pagi.. Nanti gambar akan menyusul bila ada extra time ok..

Sekian..

5 comments:

fathinz md nor said...

su, tabahnya..!
ok. rasa nak menangis baca. im not as strong as u.
semoga Allah merahmati usaha su.

NuZuL said...

su, tabahkan ati ye... kirim slm sayang aku kat adlina...;)

waniez said...

balik la 17/18 hb ni! PLZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ..........huhuhuhu

amirah said...

semoga su terus tabah mengepam

yusleeza said...

hehehe...jgn malas mengepam nanti aulia tak dapat susu segar dari ladang...huhuhuhu...

Related Posts with Thumbnails