My Online Friends. TQ for following me =)

Monday, November 22, 2010

Harry Potter & The Deathly Hallows Part 1


Ye, saya memang peminat cerita Harry Potter..Hehe..
Su baca semua novel dia daripada yg 1st sampailah yang last ni..
Bila tengok je promo cerita ni keluar kat TV, terus su ajak en.husband untuk pi tengok..
& akhirnya, sabtu malam yang lepas kami dapat tengok cerita ni..my review??

Well, su rasa movie kali ni adalah antara yang terbest kot. Hehe.. Banyak saspen & scene yg membuatkan jantang berlari laju..(esp.untuk orang yang mudah terkejut macam su ni...)
Yang paling su suka, bila menonton cerita ni, su boleh teringat dengan novel yang su dah baca beberapa tahun lalu.. (rasanya tahun 2007 kot novel tu kan??)
Su rasa banyak scene dalam novel tu yg dapat difilemkan dengan baik dalam filem ni.. Terutamanya scene Dobby mati..yes, itu adalah antara scene yang su paling suka. Masa baca novel tu dulu pun su menangis masa part ni, & masa tengok cerita tu pun su sebak sangat masa babak kematian Dobby ni.. Kesian dobby.. huk huk..Dobby adalah antara my feveret watak ok..sangat kiut
Memang idea yang bijak bila Novel ni dipecahkan kepada 2 part.. So lepas ni, haruslah su tunggu part 2 pulak kan..

p/s: lepas tengok cerita ni, su teringin sangat nak baca balik novel tu. Tapi sayangnya, su takde novel tu. Ingat lagi, dulu su baca online..hihi..kebetulan masa tu kat ofis lama (time keje private dulu), kerja pun tengah tak banyak. So su dok mengadap dengan HP je dari pagi sampai ke petang..Kawan su siap print lagi.hihiii..
 

No comments:

Related Posts with Thumbnails