My Online Friends. TQ for following me =)

Tuesday, October 26, 2010

Blocked Duct or Mastitis?

Sedihhhh...

Ahad lepas blocked duct telah menyerang saluran susu su di Cik B sebelah kanan.
Sakitnya sampai su demam.. Last su check suhu sebelum tidor, dah mencecah 39.3  darjah C.
Berselimut satu badan menahan sejuk sambil dok tuam breast. Pagi isnin tu barulah suhu su turun, but cik B still sakit lagi. 
Sekarang pun still sakit. Takde mood nak taip panjang2.. U all baca lah kat link ni pasal blocked duct/mastitis yer.. Dun worry, dis is a common problem among bf mothers..just make sure ia tidak melarat..

Take Care

nnt ada mood & dah ok, insyaAllah su buat entry pasal masalah ni k..rasa cam x aci lak just bg link gitu je.hihiii

5 comments:

AlongAzrina78 said...

Cik Su...camner....?

mummy-aulia' said...

getting better along.dah xde radangnya la..hangat, merah2, bengkak tu sumer dah xde.just still sakit kt tmpt yg ada duct tu je.(kalo tekan kuat2, mmg terasa ada ketul kt tmpt yg skt tu.huhuuu).kt ofis xleh nk tuam, jdnya urut pelan2 & pam je la.harap2 cepatla bik..

Imaan09 said...

su (xpe ye saya panggil 'su')..
jalan2 cni..laa, mastisis ke..siannya, semoga cepat sembuh..

puterihannan said...

mummy aulia, thanks for drop by kat blog sy.. lupa nk ckp amik link mummy pasal mastitis.. dh kurang dh ke?

mummy-aulia' said...

TQ..dah makin kurang.hari ni dah blh wat keje cam biasa dah.cuma sakit kalo tertekan kuat kat tmpt tu je.alhamdulillah..dah x sakit masa nyusu aulia'. =)

Related Posts with Thumbnails