My Online Friends. TQ for following me =)

Thursday, October 21, 2010

Baby Food & Bottle Warmer


Bulan depan (28/11/2010) insyaAllah su akan daftar diri untuk kursus selama 6 bulan. Daripada cerita kawan-kawan, sekarang ni dah boleh balik setiap minggu. Alhamdulillah..
Tapi sedih mengenangkan aulia' terpaksa minum EBM saja setiap hari.. Langsung xde yang fresh.. =(
Masa su kursus nanti, insyaAllah aulia' & suami su akan tinggal di rumah mak su.. Kat putrajaya je jugak.. (sekarang ni pun tiap2 petang kami lepak kt rumah mak. Tolong mak masak, makan, solat maghrib dulu..pastu baru balik rumah.. Rumah mak dengan rumah su selang 2 traffic light je..hehee)
So untuk menyenangkan mak & suami, su bercadang nak beli bottle warmer. Kalau tengah2 malam aulia' terjaga nak susu, senangla sikit mak/suami su nak panaskan.. kalau rendam dlm air suam, lambat benor nak panas susu tu.. Kesian pulak kat aulia' & mak/suami su tu kan..
RM89.90 (otakibaby.com)
Ermm..brand apa yang bagus yer? yang cepat panas, selamat & tahan lama.. Su dok survey beberapa brand. Ini yang paling murah..
Selain tu ada lagi beberapa brand yang 'affordable'..antaranya:
RM119.50 (enjoybreastfeed.com)
 Selain tu, ada juga beberapa 2nd hand item..
RM99.00, used item rating 7.5/10


RM89.00, used item rating 7.5/10

Ermm..belum boleh decide lagi nii..tapi rasanya memang kena beli jugak..


7 comments:

Intan Azmira said...

su, better little beans..150++ termasuk sterelizer..lebih jimat..tgk kat littlewhiz.com...JJ pon ada

ayu said...

Su, ayu pun pakai little beans..sekali ngan sterelizer..tapi tu la, klu su tak guna sterelizer tu, baik beli warmer je..all the best su..

mummy-aulia' said...

ermm..ada gak tgk yg pakej combo tu.tapi su dah ada sterelizer..silap la xtau benda ni awal2.dah beli sterelizer b4 bersalin lagi.hihiii..

NURUL said...

saya tak pernah pun pakai benda ni. terasa nak beli tp sampai anak dah nak umur setahun tak beli2 pun lg

Adlina Husaini said...

alhamdulillah ada mak dekat ngan umah leh tlg jaga kan..

isau la aku nak tinggalkan aisy berdua ngan sen..kesian kat sen nanti..

*beli jgn tak beli..mudah kan kerja

Imaan09 said...

su duk mana?klu my dear warehouse sale, jual murah je y Luckybaby tu..dalam 60 rasanya..nak guna urgent ke, rasanya sale dia dah nk dekat dah ni..

mummy-aulia' said...

oh..mydear ada ek?thank you thank you..a'ah..sales dia 28/10 ni.nnt nak gi terjah sana.heheee..thank u dear

Related Posts with Thumbnails