My Online Friends. TQ for following me =)

Friday, August 20, 2010

Sabar, sesungguhnya aku sedang berpuasa

Tengahari tadi, berlaku satu kejadian yang amat menyakitkan hati.


Kat ofis su ni tempat parking memang tak cukup. Memang dah jadi kebiasaan untuk parking kat belakang kereta orang (block kereta dia). Tapi kereta-kereta yang block ni mestilah tak tarik handbreak supaya senang orang nak tolak kereta dia..

Tengahari tadi macam biasa su & husband nak balik rumah. (biasanya hari jumaat memang kami balik rumah time rehat tengahari).

Dari jauh dah nampak, ada kereta myvi biru block kereta kami. 'xpelah..boleh tolak je' fikir su & husband.
Husband su pun pegilah tolak kereta tu. langsung tak bergerak. Kami pun intai dalam kereta.Rupa-rupanya, owner kereta tu letak gear kat P!! walaupun dia tak tarik handbreak, kereta still x leh gerak kalau buat camtu. Adoiiii!!!Sengal betul orang ni!! 

Nasiblah kereta kami ni kecik je..lipat side mirror, & husband su cuba keluarkan kereta senget. Memang sipi sangat2. Bayangkanlah, nak kena jaga2 dengan myvi tu, dengan kereta kat kiri & kanan lagi, kat kereta belakang lagi. Geram betul su. Dahla su puasa..Kurang pahala hari ni.. Tapi kira ok jugak la. Masa tengah marah tu su bercadang nak tulis kat status FB su.Tapi alhamdulillah, berjaya kawal kemarahan. Hmm..lain kali tolonglah fikirkan pasal orang lain sama. Jangan pentingkan diri sendiri je!!

5 comments:

amirah said...

mencabar kesabaran sungguh

Adlina Husaini said...

len kali, hang tulis je nota tinggalkan kat keta dia. biar dia sedar tindakan dia tu menyusahkan orang lain..

aku pernah kena jugak..pergh dah la kalut nak balik masak

no tepon pun tak tinggal..cantik je dia park depan keta aku..keta tu besar pulak, tak muat aku nak nyelit..

terpaksa la tunggu and lepas tu sedap le aku bagi sedikit ceramah free hehe

NuZuL said...

tu dia mama aisy. aku pun penah kena gak. Tp bukan taim bln pose, jd aku leh maki keta tu.hik3

♥z@z@♥ said...

penah kene kat saye..tp bayangkanlah cmner ibu mengandung nie nak tolak kete..mmg x lah kan..so, saye tulis nota siap.."sila aware dgn ibu mengandung"..huhu kejam ke x...huhu

mummy-aulia' said...

oh..ramai rupanya yg pnh alami insiden ni yer..silalah mmg sgt marah kan??pentingkan diri sendiri betul.dahla menyusahkan kita.adoiiii..sabar je kengkawan yer..

Related Posts with Thumbnails