My Online Friends. TQ for following me =)

Monday, July 12, 2010

Support Group Meeting (SGM) at MOF

Jumaat lepas, satu Perjumpaan Kumpulan Sokongan (SGM) Penyusuan Susu Ibu telah berjaya diadakan di Kementerian Kewangan Malaysia, bertempat di taska khazanah pada waktu rehat tengahari. Actually su ni just tolong ajak kawan datang je. Kak Has order makan2, rafiza pulak jemput PCPA (Peer Councelor Program Administrator) yang bertindak sebagai moderator utk perjumpaan kali ni. Thanks to Hayatie dan Yusrina..

pics credit to www.yusrinahata.com

Memandangkan ini perjumpaan kali pertama, tiada topik khusus yang dibincangkan. Kami cuma berkongsi pengalaman & cabaran-cabaran yang dilalui dalam menyusukan anak. semuanya begitu bersemangat berkongsi cerita dan pengalaman sampaikan su terdiam, khusyuk mendengar cerita ibu-ibu ini..hehehh..
dari kiri : rafiza&kak has (peer councelor) dan hayatie (lactation councelor).
Pics credit to http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Bergambar beramai-ramai selepas sesi perkongsian ilmu :)
pics credit to http://xclusivelyxpressing.blogspot.com

Kamera su terlupa bawak.jadinya semua gambar dicilok dari blog orang.hihii.. InsyaAllah, lepas ni kami bercadang untuk meneruskan lagi perjumpaan seperti ini. Kalau dapat feedback yang baik, mungkin perjumpaan seperti ini boleh diadakan secara bulanan bagi membincangkan topik2 dan isu2 berkaitan breastfeeding.

Perjumpaan ini sebenarnya terbuka kepada semua golongan. Samaada ibu yang menyusukan @ tidak, yang bagi susu campur, yang tgh pregnant, semua boleh menyertai perjumpaan ini. Kalau ada yang berminat, bolelah tinggalkan komen yer.. (ada ke org MOF yang baca blog su ni?hihihi..)

6 comments:

cik puan akish said...

alor..kalo akt are jb..konpem me mau join juge...:(

intan_kastam said...

nak join...kalo boleh..

mummy-aulia' said...

kat area jb pun ada support group jugak..leh la join dorang nnt.. :)

mummy-aulia' said...

intan, support group ni utk MOF.so I guess boleh la kot org kastam pun..heheh..tp intan kat KJ kan?jauh la plak haiii

Adlina Husaini said...

mebe next anak ^_^

waniez said...

xsbr nk ade anak..keh keh..

Related Posts with Thumbnails