My Online Friends. TQ for following me =)

Tuesday, July 20, 2010

Entry Khas Buat Suami Tersayang

Tiap-tiap pagi, suami su akan bangun dulu. Dia bangun dalam pukul 6, su bangun 6.30.hehe..
Tiap-tiap pagi, suami su akan bangunkan Aulia', basuh kencing & tukarkan lampin dia. 2/3 hari sekali, dia akan potongkan kuku aulia'.
Tiap-tiap malam, suami su akan kutip botol-botol susu yang dah guna, & basuh botol-botol tu. Seminggu sekali, dia akan rendam botol-botol tu dalam air panas.
Tiap-tiap pagi(kadang2 malam), suami su akan duduk sorang-sorang kat kerusi meja makan di dapur, dan dengan ditemani sehelai tuala kecik, dia akan lap botol2 susu yang dah hampir kering.
Tiap-tiap pagi, suami su akan ambil botol-botol susu bekalan aulia' kat umah mak pah & masukkan dalam cooler beg. Tak lupa juga dimasukkan sekali 3 ketul ice pack MLO,1 coleman ice brite & 1 chiller RM5 yang dibeli di Daiso.
 Tiap-tiap pagi, suami su akan masukkan susu yang su baru perah (dia kata susu terbaik dari ladang) dalam botol minum Aulia'. Pastu corong tu dia basuh.
Tiap-tiap pagi juga, suami su akan masukkan 6 biji botol kosong dan 2 corong (breast shield) yang baru dibasuh ke dalam cooler beg untuk su bawak ke ofis.

Tapi tiap-tiap pagi jugak, su tak pernah ingat nak ucapkan terima kasih kat suami su. hehe..

Sayang, terima kasih kerana menjadi suami yang sangat menyokong su dalam menjayakan penyusuan susu ibu untuk anak kita & dalam usaha su untuk mem'famous'kan amalan dan kebaikan penyusuan susu ibu kepada semua ibu.

 TERIMA KASIH DAUN KELADI, LEPAS NI PUN TIAP-TIAP HARI BUAT LAGI  yer.. (",)






13 comments:

♥z@z@♥ said...

bagusnya suami puan..leh jadik contoh suami mithali..husband saye xleh wat gitu kot sbb dia keje 12 jam..shift plak tue..kene la saye berdikari nanti...huhu

mummy-aulia' said...

oo..husband fizay keje apa?husband sy dulu syif gak.alhamdulillah, awal thn ni dia dpt tukar keje ofis hour. Xpe, ada byk cara lain diablh tolong.Moral support pun ok ap..penting jugak tu tau.

lady D said...

hi sue...bagusnye ur hubby...hopefully ana pun boleh bf mcm sue gak nanti:)

mummy-aulia' said...

ohoo..welkam ana.xpe, nnt kalo ada problem or just nk share anything, do contact me ok..kat ekonomi pn ada along & kak has..insyaAllah dorang boleh byk mmbantu.nnt join SGM MOF yer..

lady D said...

ok...insya Allah, along pun bilik sebelah ngn ana je...kak has mmg dah dilantik jd mentor ana. dia dah siap demo kat ana dah...hehhe...ok..nnt kita sharing2..

Fara said...

tersentuhnyer bab dok kat meja sambil ditemani tuala kecik dan tolng lapkan botol..huuhu..en.somi saya x pernah amik pot pon psl cuci2 botol nie..tp alhamdulilah tercapai gk filzah fully bf smpi skrg..

mummy-aulia' said...

alhamdulillah..tahniah berjaya fully bf sampai sekarang. :)

Adlina Husaini said...
This comment has been removed by the author.
Adlina Husaini said...

alhamdulillah..laki kita tulun kita wat keja2 gini..

haku pun tak bek pot bab2 cuci botol ngan sterilize botol ni..semua usen punya chores..
termasuklah laundry ngan lipat2 ngeh ngeh ngeh..

mummy-aulia' said...

alhamdulillah..sama la ngan dia.laundry dia buat jgk.tapi takat basuh, sidai & kutip je la.lipat2 tu aku yg wat.kalo dia lipat pun aku bukak & lipat blk nnt.hehe..

♥z@z@♥ said...

husband saye technician kat kilang..xtau la sampai biler kene shift..huhu..sabtu ahad pun keje jgk..mmg kene survive sendiri la nanti..

waniez said...

kak su! fit3 bc entry ni..then, dia pon semgt berkobar2 nak lawan angah! HEHE..isk, tapi wani nt pon ntah2 cm kak z@z@ tu jgk..hubby kje shift..huhu..

nazh said...

alhamdllah...best nyer kak su...
br terbace blog ni.
nak juga suami yg mcm tu...=)

Related Posts with Thumbnails